Подозират кардиолога на Джако в непредумишлено убийство

Подозират кардиолога на Джако в непредумишлено убийство

Личният кардиолог на Майкъл Джексън Конрад Мъри е заподозрян в непредумишлено убийство, съобщи в петък АП.

В заповедта за обиск на клиниката му, която е била издадена от съда в Хюстън в четвъртък, се казва, че правоохранителните органи имат разрешение да търсят доказателства за съпричастността на лекаря към непредумишлено убийство. Самото претърсване е направено в сряда.

Това е първото официално потвърждение, че смъртта на поп идола се разследва като убийство. По-рано адвокатите на Мъри намекваха, че властите възнамеряват да разследват смъртта на Джексън като убийство, но полицията не потвърди тази информация.

Междувременно интернет изданието TMZ.com, което първо съобщи за смъртта на певеца, публикува информация, че от клиниката на Мъри са иззети флакон с фентерамин (производно на амфетамина, което се приема за потискане на апетита), флакон клоназепам (средство срещу мускулни спазми), ксерокопия на портрета на Мъри, картотека, чекове за плащане на складово помещение, копия от електронни писма от Стейси Хоуи, и визитка с информация за пощенската компания ФедЕкс.

Именно Мъри е бил в дома на Джексън на 25 юни, когато певецът е престанал да диша. Според редица медии смъртта е настъпила в резултата на предозиране със силно действащ обезболяващ препарат, който лекарят е инжектирал на звездата. Същевременно адвокатите на кардиолога по-рано заявиха, че клиентът им не е поставял инжекция на пациента и изобщо не му е изписвал силни обезболяващи.

Обискът в клиниката на Мъри, която се намира в Хюстън, щата Тексас, е извършен от служители на управлението за борба с наркотиците на САЩ и следователи от полицията на Лос Анджелис.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?