Подозират рекетьор за побоя над зам.кмета на Видин

Христо Ц. Х. от Видин, известен като Бордежото, е един от заподозрените за побоя над видинския зам.кмет Лъчезар Николов, съобщи БТА. От РДВР не отричат, но и не потвърждават информацията.

Христо е 26-годишен и е стар познайник на полицията, с богато криминално досие. Занимавал се е с рекет, изнудване, крадени автомобили, трафик на проститутки и др., разказват запознати с делата му полицаи, цитирани от агенцията.

Зам.кметът по финансовите въпроси на видинската община бе пребит от две маскирани с качулки лица през миналата седмица на излизане от дома си, на път за работа. Той се възстановява в болница с две счупени ребра и множество охлузни рани по главата и тялото.

В събота във Видин спешно пристигна главният секретар на МВР Бойко Борисов, който лично се ангажира да разкрие извършителите и поръчителите. Генерал Борисов каза пред журналисти, че в ареста са задържани няколко лица, които са познати на полицията. Той каза, че се работи по няколко версии за причините за побоя. По случая има образувано следствено дело за нанасяне на средна или тежка телесна повреда. Ген. Борисов съобщи още, че заподозрените и задържани са с много висящи дела за кражби, рекет и въоръжени грабежи, но отказа да съобщи имена.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?