Подозрения около елиминирането на Гоув в надпреварата за нов лидер на торите

Майкъл Гоув

Екипът на бившия външен министър Борис Джонсън беше обвинен в заговор с цел да бъде изхвърлен от надпреварата за нов лидер на Консервативната партия  големият му съперник Майкъл Гоув. Министърът на околната среда Гоув изпревари с малка преднина външния министър Хънт на четвъртия тур, при който отпадна вътрешният министър Саджид Джавид, отбелязва вестник "Гардиън". 

Но когато бяха обявени резултатите от петия и последен тур, Хънт беше пред Гоув с два гласа. Подозрения предизвика фактът, че подкрепата за Джонсън се увеличи само с три гласа между туровете, въпреки че най-малко четирима поддръжници на Джавид бяха обявили открито своята подкрепа за бившия външен министър.

Лагерът на Джонсън смята, че Хънт, който гласува за оставане на Великобритания в ЕС и който е наричан "Тереза в панталони" от някои хора в британските парламентарни среди, няма да бъде толкова страховит противник, колкото би бил Гоув.

Гоув редом с Джонсън беше една от водещите фигури в кампанията за гласуване за излизане от ЕС на референдума през 2016 г., отбелязва изданието.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа