Подписани са последните договори за Дунав мост ІІ

Последните два договора за Дунав мост ІІ бяха подписани в петък в Министерството на транспорта. Те са за изграждане на прилежащата инфраструктура и строителния надзор на изпълнението на проекта.

Испанската компания "Еф Си Си Кънстракшън" ще рехабилитира и оборудва 15 км релсов път, гари и електрификация между новия мост над река Дунав при Видин - Калафат и съществуващата пътническа гара на българска територия, както и изграждането на нова международна товарна гара. В заданието е включен и строежът на нова четирилентова магистрална връзка, която ще бъде свързана със съществуващия околовръстен път на Видин. Максималната скорост на модернизираната жп-линия ще бъде 160 км в час, а магистралната пътна част ще бъде за скорост от 100 км в час. Цената на проекта е над 62.6 млн. евро.

Строежът на прилежащата инфраструктура трябва да приключи за 24 месеца – до 2010 г. Гаранционният срок на изпълнението е една година.

Надзорът върху строителните работи ще се извършва от консорциум между "Хай Пойнт Рендел, Ингепор и Салфо енд Асошиейтес ЛТД. Цената на този договор е 7.705 млн. евро,  срокът му е със същите параметри както на контракта за строежа на прилежащата инфраструктура.

Споделяне

Още от Бизнес