Подписваме меморандума за Бургас-Александруполис на 7 декември

Меморандумът за изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис между България, Русия и Гърция ще бъде подписан в София на 7 декември. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски по време на посещението си в Сандански пред Агенция "Фокус".

На тристранната експертна среща в Атина на 5 ноември представителите на Русия, България и Гърция се споразумяха да бъде подписан меморандумът за подкрепа на петролопровода Бургас-Александруполис. Реализацията на петролопровода да бъде съобразен с пазарните принципи, договориха се тогава трите държави. Основните моменти в българската позиция са икономическа ефективност и целесъобразност, разработване на базата на проектното финансиране, надеждност на преноса в средносрочна и дългосрочна перспектива и баланс на интересите на всички заинтересувани страни.

Експертната група от българска страна, водена от Калин Рогачев, началник на политическия кабинет на министър Валентин Церовски, заедно с представителите на делегациите от Гърция и Русия договориха тогава текстовете на меморандума.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?