Според показанията на свидетел по делото

Подсъдим от "Килърите" готвел със Сретен Йосич убийството на Бойко Борисов

Подсъдимият по делото срещу т. нар. банда за мокри поръчки "Килърите", което се гледа от Шуменския окръжен съд – Янко Попов-Туцо, готвел заедно със сръбския наркобос Сретен Йосич убийството на Бойко Борисов.

Това е свидетелствал по време на разследването Калоян Йорданов, чиито показания бяха прочетени по време на поредното заседание по делото в сряда.

Той заявява, че е присъствал на въпросния разговор между двамата, състоял се в Белград. Там били и двама приближени на Йосич, упоменати само с прякорите Новац и Струя.

Освен това Йорданов заявил пред разследващите, че именно Туцо имал славата като човека на сръбския наркобарон в България. В подкрепа на думите си свидетелят посочил обстоятелството, че на дисплея на телефона си Попов има снимка с Йосич.

Въпросният свидетел станал очевидец и на разговор, в който двамата обсъждали неуредени финансови отношения между сърбина и енрегийния бос Христо Ковачки.

След прочитането на показанията подсъдимият Попов отрече пред съда да е имало такива срещи в Сърбия, след което отказа да отговаря на въпросите на прокуратурата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?