В навечерието на произнасянето на присъдата

Подсъдим по делото "Наглите" застрелян пред дома си

Сн. БГНЕС

Подсъдимият по делото за отвличания и изнудвания "Наглите" Кирил Кирилов, известен още като Монтанския или Шкафа, е бил застрелян в събота късно вечерта пред дома си в квартал "Младост" в София, съобщиха от МВР.

Сигналът за прострелян мъж е получен на тел. 112 в 21.58 часа. Подаден е бил от жената, с която простреляният живеел на семейни начала. Мъжът лежал пред блок 353.

Мъжът е бил застрелян с няколко куршума. Според полицията той е бил улучен в краката и се е опитал да избяга и да се скрие в дома си. Пред входа е бил настигнат и застрелян като е починал от раните си почти веднага.

Убитият е 38-годишният Кирил Кирилов – един от първите задържани в операцията за разкриване на случаите на отвличания "Наглите".

В началото на миналата година съдът промени наложената мярка "задържане под стража” на Кирил Кирилов в подписка, тъй като тя се дублирала с излежавана по същото време от него присъда във врачанския затвор. Според прокуратурата не се налагало промяна в мярката, защото Кирилов редовно се явявал на заседанията на съда.

Според разследващите Кирилов се е включил по-късно в бандата за отвличанията и е участвал в похищенията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински. Той е сочен като едно от лицата, които пряко са отвличали жертвите и са ги конвоирали до къщата, която бандата за отвличания е държала до Вакарел.

Кирил Кирилов е вече осъждан за грабежи. Той е смятан за близък до един от лидерите на групата "Наглите” Прокопи Прокопиев – Културиста.

Само преди два дни прокуратурата поиска 18 години затвор за Кирилов заради участието му в двете отвличания.

В понеделник продължават финалните пледоарии по делото, които ще продължат цялата седмица.

В петък прокуратурата поиска 153 години затвор за деветимата подсъдими.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?