Поетеса възпя Борисов: "О, достолепни Генерале, поведи ни!"

Русенската поетеса Венета Бакалова е посветила своята последна стихосбирка "Звезда от Витлеем" на областната структура на ГЕРБ, която е подпомогнала финансово нейна операция на очите. В лирическия сборник има творба за премиера Бойко Борисов и стихове за депутата от 19-и МИР в Русе Пламен Нунев.

Така звучи част от стихотворението "Премиер, избран от народа”:

"О, достолепни Генерале, поведи ни!

Ний вярваме във твоя свят обет!

От враговете – Де Пе Се /ДПС/ пази ни!

Проправяй бъдния ни път напред,

За да застане нашата България

Във Европейския съюз със чест,

Да заблести като небесна лъчезария

Да я приветстват всички! Светла вест!

Премъдри Господи Иисусе, благослови Ти Генерала и България!”

Стихотворението за Нунев се казва "Човечност". Освен за очната операция, от партията са отделили пари и за издаването на стихосбирката. Информацията бе разпространена от пресцентъра на ГЕРБ.

В прессъобщението се казва следното: "В израз на дълбока благодарност към областната структура на политическа партия ГЕРБ – Русе поетесата д-р Венета Бакалова издаде стихосбирка сакрална лирика, наречена "Звезда от Витлеем”. Поводът за появата на поредната и книга е благополучно приключила офталмологична операция, върнала зрението на възрастната дама. Партията отдели средства и за появата на стихосбирката, която е пета поред в творчеството на магистъра по музика и доктор на филологическите науки. Стихосбирката е обединила 63 творби и двугласна детска песничка, разделени в 9 части. Нейна цел е приобщаване към християнската вяра на онези, които не са приели Христос за свой личен Спасител. "Поетесата на Христовата вяра”, както я нарича теологът Филип Калинов, не забравя да се спре и на човешката същност с недостатъци и положителни черти".

Споделяне

Още от