Поевтиняват нощувките и лифт картите в Чепеларе

Лифт картите и нощувките в ски курорта Чепеларе поевтиняват след 10 януари, съобщи в сряда Съби Маданков, председател на хотелиерското сдружение "Мечи чал", цитиран от БТА. До края на коледната ваканция хотелите в планинския град отчитат 100 - процентно натоварване на легловата база.

Средно с 20 на сто е намалението в цените на нощувките в чепеларските хотели от следващата седмица. От 15 до 30 лв. на легло варират новогодишните разценки в Чепеларе, които остават в сила до края на тази седмица.

След 10 януари дневна лифт карта за ски центъра "Мечи чал" ще струва 16 лв., при досегашна цена 18 лева. Детските карти поевтиняват от 9 на 8 лева, а за деца до 7 години пътуването с лифта остава безплатно.

Хотелиерското сдружение е наемател на лифта "Мечи чал", така че хотелиерите сами определят цени на билетите и картите.

От началото на ски сезона в комплекс "Мечи чал" функционират три нови писти, с които общата дължина на ски трасетата в Чепеларе достига 11.4 км. Легловата база в Чепеларе надхвърля 1400 места, разположени в 15 хотела, 73 къщи за почивка и 5 туристически хижи.

Разходка с файтон е най-новата атракция за туристите в Чепеларе през този зимен сезон, обясняват хотелиери. През януари е предвидено и специално състезание за стрелба с пушката на Катя Дафовска. Всички участници в надпреварата ще имат възможността да опитат мерника на оръжието, с което Дафовска спечели олимпийското злато в Нагано.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?