Погребаха убитата Мирослава в Перник

Погребаха убитата Мирослава в Перник

Отвлечената и убитата през ноември м. г. 18-годишна Мирослава Николова от Перник бе погребана в събота, след като тялото ѝ бе открито преди седмици. Опело бе в храма "Св. Пророк Илия" в пернишкия квартал "Мошино", а след това момичето беше погребано в централния гробищен парк в града.

Разследването на смъртта ѝ предизвика сериозно недоволство и критики към полицията, която допусна един от двамата основни заподозрени да се самоубие и така обрече на сериозни трудности доказването на вината на другия обвиняем.

За момента към наказателна отговорност е привлечен единствено Марио Любенов – Заека, чиито психическо състояние все още се изследва, за да бъдат проверени епикризите му, че страда от шизофрения.

Той беше задържан заедно с приятеля си Стойчо Стойчев, който се самоуби пред очите на зам.-шефа на ГДБОП Валентин Цоновски и няколко негови подчинени. Впоследствие Цоновски бе наказан единствено с порицание. Обвинението срещу Любенов се крепи главно на показанията на самоубилия се, които обаче няма да бъдат признати от магистратите при евентуално дело, тъй като не отговарят на изискванията на НПК.

Заради непрофесионалните действия на МВР парламентът сформира анкетна комисия, която да разследва случая, съставена обаче единствено от депутати на ГЕРБ. Това предизвика заканата на лидера на ДСБ Иван Костов, че ако управляващите претупат проверката, опозицията ще направи контракомисия.

Споделяне

Още по темата

Още от България