Погребаха убитите от баща им момченца

Над четири хиляди души присъстваха на погребалната церемония в петък на убитите в село Осиково, община Гърмен, две момченца – Иво и Еди. Децата загинаха от ръката на баща си Манчо Панюков в сряда вечерта. Манчо подпали и къщата с роднините на жена си, като петима души, сред които и жена му, са с обгаряния в "Пирогов".

Погребението бе по мюсюлманските обичаи. Освен всички жители на село Осиково и близки на почерненото семейство присъстваха и кметовете на всички населени места в Гоцеделчевско и главният областен мюфтия. Във всички джамии в Неврокопско бе отслужен молебен за оцеляването на майката на убитите Иво и Еди и техните баба и дядо.

Разходите по погребението на момчетата са платени от община Гърмен.

Убиецът Манчо Панюков е в следствения арест в Гоце Делчев с постановление на Окръжната прокуратура в Благоевград за 72-часово "задържане под стража". Ще му бъде поискан постоянен арест.

Още при задържането му Панюков призна, че е извършил убийството и палежа, но според следователи към момента не е показал съжаление или разкаяние. Първият медицински преглед не сочи за наличие на трайни психически отклонения у мъжа.

Съселяните му разказват, че е сприхав, агресивен, склонен към скандали и побои човек. Имал проблеми с алкохола и бил гуляйджия с дългове. Баща му – Манчо Панюков старши поиска смъртна присъда за сина си и обяви, че ако е бил на негово място, след извършеното е щял сам да се накаже със смърт.

Въпреки буйстванията, убиецът не е давал признаци, че ще извърши потресаващото престъпление към децата си и близките и затова съселяните му са толкова потресени от случилото се.

Споделяне

Още от България