Погребален ТВ-канал тръгва в Германия

Погребален ТВ-канал тръгва в Германия

В близките месеци в Германия ще се появи нов спътников канал за погребения, насочен към хората в преклонна възраст, могат да планират последното си сбогом. Инициатор на проекта е Немският съюз на погребалните бюра, който ще го реализира с телевизията Eos-TV, предаде "Дойче веле" в четвъртък.

Каналът ще върти репортажи с погребални церемонии, кадри с най-живописните гробища на страната, както и ще излъчва телевизионни некролози и други подходящи сюжети. Целта на проекта е да се свали табуто от темата със смъртта, което според основателите на ТВ-канала е широко разпространено сред германците. В резултат на това възрастните хора и техните близки се оказван неподготвени в часа на смъртт, което създава морални и организационни проблеми, смятат инициаторите.

Основният източник за финансиране на канала ще са излъчваните некролози. Традиционната реклама ще е вторият начин за приходи, като ще се отдели особено внимание на лансирането на стоки и услуги, насочени към възрастни хора. Такива ще са домовете за възрастни хора, застраховки хивот и др.

Създателите на телевизионния канал подчетрават, че целта им не е комерсиална, а да се окаже поддръжка на възрастното население на Германия, чийто брой расте с всяка изминала година. Работата на канала ще се следи от съвет по етиката, който ще дава препоръки по предлаганите от екипа теми и сюжети за излъчване.

Споделяне

Още от Свят