Похитеният преди година израелски войник иска спешна помощ

Похитеният преди година израелски войник иска спешна помощ

Палестинските похитители на израелския войник, който бе отвлечен точно преди една година в близост до Ивицата Газа, разпространиха аудио запис, в който мъж, представящ се за Гилад Шалит, казва, че неговото здраве е силно влошено и се нуждае от спешна медицинска помощ, предадоха световните агенции в понеделник.

Записът беше качен на сайта на военизираното крило на Хамас. Групировката обеща по-късно да качи и записи от отвличането на Гилат.

"В затвор съм от една година и състоянието ми се влошава. Нуждая се от продължително лечение в болница", казва гласът от записа.

Това противоречи на изнесената по-рано информация от Хамас, че израелският войник е в добро здраве и с него се отнасят добре

"Съжалявам, че израелското правителство не проявява повече интерес за среща с похитителите ми, за да бъда освободен", казва още Шалит.

Не е възможно засега да се установи автентичността на записа, но пред израелска медия бащата на капрала Ноам Шалит казва, че звучи като сина му.

В събота Шалит-старши критикува премиерът на Израел Ехуд Олмерт не прави нищо за освобождаването на неговия син, отбелязвайки, че това е тестът за лидер.

"Ако не знаете какво да правите, дайте своите правомощия на някой, който може да доведе случая да незабавни резултати", каза бащата на Гилад Шалит.

Споделяне

Още от Свят