Похитител застреля заложничка в училище в САЩ и се самоуби

Похитител застреля заложничка в училище в САЩ и се самоуби
Заложничка и похитител загинаха в американското градче Бейли, щата Колорадо, след като се разигра драма с взимането на заложници в гимназията Плат Кениън в градчето, предадоха световните информационни агенции. 

Заложническата криза се разигра в гимназията Плат Кениън в град Бейли, където преди обяд в сряда мъж на възраст между 30 и 50 години взе шест ученички като заложници, съобщи АП, цитирана от БТА. Четири от момичетата бяха освободени една след друга от похитителя, а две ученички бяха задържани от него в продължение на четири часа.

Властите съобщиха, че мъжът е прострелял едно от момичетата и се е самоубил, след като екип от командоси влязъл в сградата, допълва АП. Раненото момиче е било откарано с хеликоптер в болница в Денвър, където е починало.

Шерифът на окръг Парк Фред Уегнър каза, че властите са решили да влязат в училището, след като мъжът прекъснал преговорите и поставил ултиматум. По това време той вече бил освободил четирима заложници, но продължавал да държи две момичета в класна стая на втория етаж.

Шерифът обясни, че е било взето решение за влизане в сградата, за да бъде спасен животът на момичетата. Мъжът прострелял едно от тях, след което се самоубил.

Шериф Фред Уегнър не можа да обясни мотивите на похитителя, чиято самоличност не е установена. По-рано агенция ДПА цитира говорител на полицията, според когото нападателят е баща на един от учениците в гимназията.

Гимназията Плат Кениън, в която учат 460 деца, е близо до друго средно училище. И двете учебни заведения бяха евакуирани.

Малкото планинско градче Бейли е на около 50 км югозападно от Литълтън, Колорадо, където 15 души загинаха през 1999 г., когато двама ученици застреляха 13 души и раниха 21, преди да се самоубият. Това бе най-смъртоносниятучилищен инцидент в историята на САЩ, отбелязва агенция Ройтерс. 

Споделяне

Още от Свят