Похитителите на гръцкия бизнесмен поискаха 40 млн. евро

Похитителите на гръцкия бизнесмен Периклис Панагопулос, който бе отвлечен в понеделник, са се свързали със семейството на жертвата и са поискали до сряда да им бъде предаден откуп от 40 млн. евро, съобщават гръцките медии. Нападателите използват влошеното здравословно състояние на корабния магнат, за да притиснат близките му.

Още вчера шофьорът на Панагопулос, който беше похитен заедно с него, но по-късно беше освободен, заявил пред полицията, че нападателите са говорили за откуп от 40 млн.евро. Цял ден в понеделник похитителите не се свързаха с роднините на бизнесмена. Преговорите са започнали късно снощи.

Смята се, че извършителите на вчерашното отвличане са криминално проявени. Не е изключено да става дума за наскоро освободени от затвора лица. Полицията разследва и възможността да става дума за разчистване на сметки.

Панагопулос е получил около пет заплашителни обаждания по телефона през есента, но не им обърнал сериозно внимание.

През 2003 г. неизвестни лица са поставили взривно устройство под автомобила на корабния магнат, който бил паркиран пред дома му. Бомбата обаче била открита навреме и обезвредена от полицията.

Споделяне

Още от Балкани

Какво очаквате да свърши служебното правителство?