Поход срещу рака на гърдата в София

Поход срещу рака на гърдата в София

За 13-а поредна година ще се проведе походът срещу рака на гърдатав София днес, който се организира от "Ейвън" като промоция на здравето и профилактиката сред жените. 

Над 48 хиляди жени в България имат рак на гърдата, а всяка година в регистъра се допълват имената на близо 3800 нови случая. Ракът на гърдата е лечимна 100%, стига да бъде открит навреме. 

В 11 часа днес (събота) на площад "Княз Александър I Батенберг" всеки желаещ може да се включи в похода на компанията. В нея участват известни български певци, актьори водещи и публични фигури, сред които Поли Генова, Драго Симеонов, Койна Русева, Мария Гроздева, Теодора Духовникова. Те ще бъдат облечени в розови фанелки.

Шествието ще премине по жълтите павета до Паметника на Съветската армия, където ще има концерт и изненади от организаторите. Ще има и разпродажба на различни продукти, като печалбата от тях ще отива за фондация "Една от 8" и програмата "Бъди до мен", която осигурява психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, както и практическа подкрепа след операция и по време на лечението.

От 13 години в рамките на кампанията "От любов към живота" са дарени близо 1.4 млн. лв. Със средствата е закупена апаратура за превенция на рака на гърдата, като мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за седем болници в страната. Проведени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна.

Споделяне

Още от Общество

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?