Поискан е имунитетът на депутат от "Атака"

Поискан е имунитетът на депутат от "Атака"

Главният прокурор Борис Велчев е поискал от Народното събрание разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутата от "Атака" Борислав Ноев, съобщи в петък в началото на пленарното заседание председателят на парламента Георги Пирински.

Тече 14-дневният срок, в който депутатът може да даде съгласие за снемане на неговия имунитет, каза шефът на НС. Ако това не стане, ще се премине към решение на пленарната зала в съотвествие с предложение на комисия, ако се създаде такава  уточни той.

Искането на главния прокурор е свързано с постановление на Районна прокуратура - Девин, с което от 12 април е образувано досъдебно производство срещу Борислав Ноев заради това, че е бил заловен да управлява автомобил с концентрация на алкохол в кръвта от 1.7 промила. Това е станало на 7 април т.г. на автомагистрала "Хемус" в района на Девня. Наказателният кодекс предвижда за престъпление лишаване от свобода до една година.

На 4 май материалите по висящото производство са изпратени в Софийската градска прокуратура и с нейно постановление досъдебното производство е спряно, тъй като законова пречка за провеждане на наказателно преследване за това престъпление е обстоятелството, че Ноев е депутат в 40-то Народно събрание и се ползва с имунитет, се допълва в искането.

Споделяне

Още от България