Поискан е постоянен арест за още двама от Комисията по хазарта

Поискан е постоянен арест за още двама от Комисията по хазарта

Специализираната прокуратура иска от съда да задържи за постоянно в ареста един настоящ и един бивш член на Комисията по хазарта – Тодор Марков (настоящ) и Пламен Георгиев (бивш). На двамата са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група с лидер Васил Божков.

На 6 февруари съдът остави за постоянно в ареста бившия шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев. Той също е обвинен за участие в организирана престъпна група заедно с Божков. За прокуратурата Митев е бил "инструмент" на престъпната група, докато защитата коментира, че не е станало ясно какво точно е извършил обвиняемия.

След акцията срещу Божков, който се намира в Обединените арабски емирства, обвинения бяха повдигнати срещу председателя на комисията по хазарта в настоящия ѝ състав – Александър Георгиев.

Миналата седмица говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че Георгиев е признал, че е покровителствал бизнеса на Божков. Как точно се е случвало това, засега не е ясно. Александър Георгиев е на свобода срещу 40 хил. лв. гаранция.

Споделяне

Още по темата

Още от България