Показана от Бареков "снимка" на Борисов с Карамански се оказа пълна манипулация

Снимка: "Капитал"

Снимката, която бившият шеф на ТВ7 и самопровъзгласил се за кандидат-премиер Николай Бареков размаха в ефира на бТВ в неделя, твърдейки, на нея заедно са заснети Бойко Борисов, Иво Карамански, Кирил Кирилов-Японеца и един от босовете на СИК – Стоил Славов, се оказа манипулация.

Всъщност човекът, приличащ на пръв поглед на Борисов в младежките му години е 39-годишният Иван Кочев – бивш щангист и охранител на Карамански. Това обяви пред бТВ в понеделник бащата на "двойника" на Борисов – Стоимен.

Междувременно "Капитал" публикува кратка статия, в която информира, че въпросният кадър е взет от архива на седмичника и в него не само не присъства Борисов, а ги няма и Японеца и покойният Славов. Самият лидер на ГЕРБ категорично отрече някога да е виждал Иво Карамнски на живо.

Снимката е направена през 1996 година в Съдебната палата, когато срещу Карамански се водеше дело за въоръжен грабеж на казино "Бедни- богати". Той е обграден от охранители, които нямат нищо общо със споменатите лица, уточнява в. "Капитал".

Споделяне

Още от България