Премиерът към медиите:

Показвайте пътища, театри, аули, библиотеки, спортни зали и не коментирайте нищо

Борисов и придружаващата го управа на Варна изпробваха въртящата се сцена на обновения театър

Премиерът Борисов и министър Павлова на червените седалки във варненския театър. Снимка: БГНЕС

"Показвайте пътища, театри, аули, библиотеки, спортни зали и не коментирайте нищо”, обърна се премиерът Бойко Борисов към репортери във Варна.

"Виждате, че в най-тежката криза в света, ние всеки ден откриваме кръстовища на няколко нива, аули, библиотеки, пътища, проходи, театри", изброи министър-председателят, след като откри в четвъртък нов спортен комплекс в Икономическия университет в града.

Местни медии съобщават, че той е останал доволен от новия вид на Драматичен театър "Стоян Бъчваров”. Премиерът го сравни с Народния театър "Иван Вазов", отбелязвайки: "Не е по-лошо от Народния". Борисов откри и ремонтираната зала на театъра, която вече посрещна своите първи зрители през изминалата седмица.

Борисов пробва новите седалки в основната зала на театъра и остана видимо доволен от комфорта, който те осигуряват. Единствената му забележка беше за цвета на столовете.

"И пак червени седалки, навсякъде червени седалки слагат!”, възмути се шеговито Борисов.

Заедно с регионалния министър Лиляна Павлова, кмета на Варна и градската управа, Бойко Борисов изпробва и новата въртяща се сцена на театъра, която направи почти пълен кръг с управляващи, вместо с актьори. Варненският театър вече разполага с най-модерната в България въртяща се сцена и повдигаща се оркестрина. Проектът за реконструкция и модернизация е осъществен по програма "Регионално развитие“, финансирането от над 3 млн. лева е осигурено от Европейския фонд за регионално развитие.

Традиционно премиерът коментира, че от първия ден на управлението си правителството на ГЕРБ е платило високите пенсии на пенсионерите.

"Тогава правителството на Станишев и Орешарски в Министерство на финансите оставиха държавата потопена с половин милиард и сега продължаваме да плащаме”, каза още във Варна Борисов.

Малко по-рано в четвъртък Борисов и Лиляна Попова откриха и ремонтирания участък от прохода Елена – Твърдица.

"Може да съм по-притеснен за тези избори, но след 10 години всички вие ще кажете браво, че тогава в най-голямата криза се стегнахме и си направихме инфраструктура".

"Думите отлитат, пътят остава”, посочи премиерът многозначително в духа на вчерашното му сравнение с Господ.

Преди ден знеполският епископ Йоан сравни Борисов с Господ, коментирайки, че "в последно време ние често чуваме различни човеци да казват: Ама отново магистрала и път. Е, да, де, ама за да видим нашата красива родина, трябва да минем по път. Така че в друг аспект, слава Богу, че има пътища, слава Богу, че можем да минем, защото Господ Исус Христос казва: "Аз съм пътят, истината и животът." Трябва да знаем пътя, за да знаем накъде вървим и накъде отиваме".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?