Поклонението пред Александър Божков ще е в сряда в храм "Св. София"

Поклонението пред тленните останки на Александър Божков ще бъде на 26 август (сряда) от 13 часа в църквата "Св. София", съобщиха от Центъра за икономическо развитие. Бившият вицепремиер и министър на икономиката почина в неделя на 58 години след продължително боледуване.

Съболезнователни писма до близките на Божков изпратиха политици, икономисти, негови колеги от правителствата на Стефан Софиянски и Иван Костов, в които той беше министър.

"Потресен съм от тежката загуба и дълбоко споделям вашата болка", е написал премиерът Бойко Борисов в съболезнователната си телеграма, съобщи правителствената информационна служба. Там се казва още, че "винаги ще помним Сашо с неизчерпаемата му енергия и воля за живот".

Борисов отбелязва, че дългогодишната работа на Александър Божков "в полза на устойчивото демократично развитие на страната ни, неговата всеотдайност и борбеност ще ни служат за пример още много години".

"Как да се сбогуваш с приятел, който вече е в един по-добър свят... Не можеш да му кажеш сбогом, защото тук на земята той остави душата си. Една душа, която вграждаше във всяко свое дело, без значение какво е то.", се казва в съболезнователното писмо на членовете на служебния кабинет на Стефан Софиянски и приятели.

"Един приятел, един съмишленик, един от нас е там горе на небето. Усмихнат, ироничен, самокритичен, емоционален, той пак ни свири своята музика за душата", пишат Стефан Софиянски, Хараламби Анчев, Даниела Бобева, Стоян Сталев, Богомил Бонев, Румен Христов, Емил Такев, Емил Табаков, Иван Лалов, Иван Филипов, Георги Ананиев, Вилхелм Краус, Никола Карадимов, Иван Нейков, Светослав Гаврийски, Георги Стоилов, Нели Куцкова, Екатерина Бончева, Андрей Делчев.

Съболезнователно писмо е изпратил и бившият министър-председател и лидер на ДСБ Иван Костов. "Всички ние помним приятеля, колегата и професионалиста Александър Божков. За нас той ще остане едно от най-ярките имена в съвременната история на българската демокрация", пише в писмото.

Съболезнования до семейството на Александър Божков изразява и председателят на СДС Мартин Димитров.

Споделяне

Още по темата

Още от България