Покупката на "Глобул" от "Теленор" е сделката на годината

Придобиването на мобилния оператор "Глобул" от норвежкия телеком "Теленор" бе обявено за сделка на 2013 г. в тазгодишните награди "Мистър и Мисис Икономика“, организирани от сп. "Икономика“.

Сделката в размер на 717 милиона евро и включваща търговската верига "Германос" бе една от най-значимите на българския пазар през изминалата година.

За мистър Икономика бе обявен изпълнителният директор на "Литекс Моторс" Илия Терзиев, а мисис Икономика стана главният изпълнителен директор на "Банка ДСК" Виолина Маринова. Двамата получиха статуетката "Рибарят и златната рибка" на церемония в Националния исторически музей от вицепремиера Даниела Бобева и миналогодишния носител на "Мистър Икономика" Николай Вълканов.

За принос в развитието на финансовия сектор беше отличена Цветанка Крумова, шеф на ЗАД "Армеец".В категорията "Индустрия" наградата получи Пламен Бобоков, председател на съвета на директорите на "Приста ойл холдинг". Валери Мектупчиян, изпълнителен директор на куриерската фирма "Спиди" АД, бе отличен в категорията "Услуги". За постижения в "Информационните и комуникационни технологии" награда взе Анри Леви, изпълнителен директор на "Фадата".

"Глобул" бе номиниран и в категорията "Корпоративна социална отговорност“ за приноса на компанията към опазването на околната среда и дългосрочните ѝ инициативи в тази област. Категорията бе включена в програмата на конкурса за пръв път и в нея присъстваха общо 60 компании, определени от екипа на сп. "Икономика“.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес