Пол Маккартни призова Путин да се намеси в случая с "Грийнпийс"

Британският музикант Пол Маккартни призова руския президент Владимир Путин да се намеси в полза на задържаните в Русия 30 активисти на "Грийнпийс".

 

В писмо, публикувано на сайта на световната звезда, се посочва, че "Грийнпийс" не е антируска организация".

 

"Според моя опит те имат склонност да вбесяват всички правителства и никога не приемат пари от предприятия или правителства. Те са преди всичко пацифисти", посочва Маккартни, цитиран от Франс прес.

 

"Ненасилието е съществена част от това, което са. Те казват, че са готови да отговарят за това, което са направили, така че не може ли да се намери начин да се излезе от ситуацията, който да е от полза за всички?", пита Маккартни.

 

Той напомня на Путин, че преди 10 години е пял на Червения площад в Москва, а още преди 45 години е написал песен за Русия за Белия албум на "Бийтълс".

 

По това време във Великобритания "не беше модерно да се казват хубави неща за тази страна", напомня Пол Маккартни. Той цитира текста на песента "Обратно в СССР", за да призове за връщането на активистите на Грийнпийс в страната им. Писмото е публикувано на сайта на певеца, след като той не е получил досега отговор.

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи обаче, че в Кремъл не е получавано писмо от Маккартни.

 

"Не можем да водим диалог чрез медиите", добави той.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?