Пол Райън призова републиканците да не пропиляват мнозинството в Конгреса

Пол Райън

Новият Конгрес на САЩ, в който Републиканската партия има мнозинство, не трябва да пропилява шанса си да наложи своя дневен ред, заяви републиканецът Пол Райън, който бе преизбран за председател на долната камара, предаде ДПА.

Във вторник бе първото заседание на 115-ия Конгрес след произведените на 8 ноември 2016 г. избори за Камара на представителите и за една трета от състава на Сената.

"Такава възможност се открива веднъж в живота. Това е нещото, за което повечето от нас са мечтали", каза Райън, имайки предвид пълния контрол върху Белия дом и Конгреса, който ще имат републиканците след встъпването в длъжност на Доналд Тръмп.

Приоритетите на Републиканската партия включват отмяна на реформата в здравеопазването на досегашния президент Барак Обама, въвеждане на данъчна реформа и облекчаване на регулациите за бизнеса.

Райън каза, че избирателите са дали на Републиканската партия и законодателната, и изпълнителната власт "не от щедрост, а защото искат резултати". "Как ще живеем със себе си, ако ги разочароваме?", попита той риторично.

В Камарата на представителите има 241 републиканци и 194 демократи, а в Сената републиканците имат 52 сенатори срещу 48 от Демократическата партия.

Си Ен Ен съобщи, че на церемонията по полагането на клетва от Доналд Тръмп на 20 януари, ще присъства неговата опонентка на президентските избори Хилари Клинтън със съпруга си Бил. Там ще бъдат още бившият президент Джордж У. Буш и съпругата му Лора.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?