В чест на Деня на Междузвездни войни

Полети до Татуин и Джаку "пусна" летище Хийтроу

Полети до планетите Татуин, Джаку, Камино, Хот и дори до Звездата на Смъртта "пусна" лондонското летище "Хийтроу", отбелязвайки по този начин неофициалния ден на филмовата космическа сага "Междузвездни войни" – 4 май..

На едно от електронните табла на аеропорта се появиха информации за рейсове до планети от любимата на поколения зрители кинопоредица.

В Туитър летището написа: "Добро утро от Хийтроу. Силата здраво е с нас днес и ние имаме някои специални маршрути. Ще пътувате ли до галактики наблизо... или далече, далече?".

На публикуваната снимка на електронното табло с галактическите полети има и забавни коментари. Например полетът за Джаку е бил отложен, заради "пясъчни бури", рейсът до платената Хот също е отложен, но заради "почистване от снега на пистите на мястото за приземяване". Навреме са полетите до Такадона и Ендор. Отменен е този до Алдеран, а пътниците за Звездата на смъртта има допълнително време за качване на борда.

На 4 май почитателите на космическата сага отбелязват деня на "Междузвездни войни". дата е избрана заради знаменитата фраза от поредицата May the Force be with you (Нека Силата бъде с теб), перефразирана на May the Fourth be with you като игра на думи с датата 4-ти. (fourth - четвърти).

Първият филм от култовата сага на режисьора Джордж Лукас, която се превърна в истинско киноявление, излезе на екран през 1977 г. При бюджет от 11 млн. долара тя донесе на създателите си над 775 млн. долара. Следващите две части на първата трилогия затвърдиха звездния статус на поредицата. Последва трилогия за предисторията на първата част, както и нейно продължение отново в три части, от които засега на екран са излезли две.

Новият собственик на "Лукас филм" започна да прави и междинни истории, извън основната сюжетна линия, втората от които предстои да излезе в края на май. Тя е посветена на младия космически контрабандист Хан Соло.

В Деня на Междузвездни войни в предварителна продажба у нас бяха пуснати билетите за "Соло: История от Междузвездни войни", чиито прожекции започват на 25 май.

Историята ще разкаже за запознанството на Хан Соло с бъдещия му помощник-пилот Чубака и как се сприятелява с комарджията Ландо Калризиан.

В ролята на младия Хан Соло влиза звездата от "Аве, Цезаре!" на братя Коен Олдън Ерънрайх, а негови партньори са Доналд Глоувър като Ландо Калризиан, и Йонас Суотамо в кожата на Чубака. Във филма участват още и Уди Харелсън, Фийби Уолър-Бридж, Емилия Кларк, Танди Нютън.

Режисьор е Рон Хауърд. Сценарият е на Лорънс Касдън и Джон Касдън - по образи, създадени от Джордж Лукас.

Споделяне

Още от Общество