Полетите на летището в Мюнхен още не са напълно възстановени заради пробив в сигурността

Полетите на летището в Мюнхен още не са напълно възстановени заради пробив в сигурността

Още полети бяха отменени в неделя на летището в Мюнхен, след като част от него беше временно затворена в събота заради промъкването на жена през контролнопропускателен пункт, предаде ДПА.

Говорителка на летището каза, че сутринта са били отменени 12 полета. Пътниците все още трябва да очакват дълги опашки на летището, въпреки че полетите бяха възстановени още преди ден.

В събота полицията евакуира Терминал 2 на мюнхенското летище и съседната му сграда заради информация, че жена е преминала през охраняваната зона, без да бъде проверена от персонала.


Най-малко 200 полета бяха отменени на 28 юли, а още 60 бяха забавени на второто най-натоварено летище в Германия в разгара на летните почивки.Около 700 човека трябваше да спят снощи на походни легла на летището, а стотици отседнаха в хотели.

По-късно властите съобщиха за отсъствие на опасност и всички пътници отново започнаха да минават през контрола. Самолетите от Терминал 2 започнаха да излитат седем часа след като работата му бе прекъсната заради пробив в сигурността, отбелязва "Зюддойче цайтунг".

Заради инцидента бяха отменени около 330 полета, основно на авиокомпания Lufthansa и партньорите ѝ. На над 32 хиляди пътници полетите са били отменени или задържани.

Органите на реда заявиха, че жената е бил разпозната след няколко часа безуспешно издирване, но отказаха да дадат подробности какви последици може да понесе тя.

Жена се промъкнала незабелязано покрай контрола и полицаите

Вероятно жената не е попаднала умишлено в зоната за сигурност без надлежния контрол. Порталът muenchen.de съобщава, позовавайки се на правителството на Горна Бавария, че личността на пътничката е установена и тя е около 40-годишна. Тя не е била задържана.

Радио Bayerischer Rundfunk съобщи, че в ръчния багаж на жената, предизвикала хаоса на летището, служителите от контрола са забелязали неразрешена за превоз течност. Жената била помолена да остави течността в специален пластмасов контейнер, който се намирал извън зоната за сигурност. Запис от видеокамерите показва, че жената скоро след това се върнала без течността и минала незабелязано както през контролния пункт, около който нямало персонал, така и край стоящите зад него полицаи.

Споделяне

Още от Свят