Политически коректният съдийски съюз отрече да има натиск, призова за разпускане и море

Над съдебната система не е оказван никакъв политически натиск и тя не е разделена заради интриги. Такава позиция изрази управителният съвет на Съдии за единна Европа, който през последните месеци неколкократно подкрепи правителството за различни законодателни промени, включително и срещу предложението на Съюза на съдиите за пряк избор на членовете на ВСС.

"Вече е краят на месец юли - време за отпуски, почивки, море, разпускане и откъсване поне за малко от съдийството, от делата и от злободневието. И много сега се опитват да ни внушат, че вътре в системата ние се разкъсваме от интриги, че се разделяме на лагери, че върху нас се упражнява политически натиск. Управителният съвет на Съдии за единна Европа ви призовава да не се замесвате в скандали и интриги", гласи официално съобщение, качено на сайта на организацията.

Освен това се съобщава, че политически коректният към управляващите съюз планира след ваканцията да участва в "работни групи към Министерство на правосъдието за изработване на ЗИД на ЗСВ във връзка с конкурсите, атестациите и статута на магистратите и електронното правосъдие, както и за стартирането на новата работна група за изменение на НК".

Споделяне

Още по темата

Още от България