Полицаи бяха нападнати докато разпръсваха незаконно парти в Лондон

Полицаи бяха нападнати докато разпръсваха незаконно парти в Лондон

Британски полицаи са били нападнати докато се опитвали да разпръснат участниците в незаконно парти в Западен Лондон. Това е втори подобен инцидент през последните два дни, предаде Ройтерс.

След като Великобритания започна постепенно да отменя наложените заради коронавируса ограничения, на полицията се налага да реагира на множество неразрешени партита из цялата страна.

"Знаем, че след месеци на ограничения хората са фрустрирани и искат да се събират, но тези неразрешени партита са очевидно неприемливи. Нападенията над полицаи, които видяхме тази седмица, също са недопустими", заяви министърът на околната среда Джордж Юстис за Скай нюз.

Полицията съобщи, че нейни служители са се опитали да разпръснат неразрешено музикално събитие близо до Колвил Гардънс в района Нотинг Хил в Западен Лондон през изминалата нощ.

"Полицаите, които разпръсваха тълпата, бяха замерени с разни предмети. Насилието няма да бъде толерирано", заяви полицията.

В нощта на сряда срещу четвъртък 22-ма полицаи пострадаха, а полицейски коли бяха потрошени при сблъсъци на неразрешено музикално събитие в Брикстън, Южен Лондон. Вътрешната министърка Прити Пател осъди случилото се, а говорител на премиера Борис Джонсън определи насилието над полицаи като потресаващо.

Вчера властите на крайбрежния град Борнмът в Южна Англия, чиито плажове се радват на висока популярност, обявиха "ситуация на сериозен инцидент" заради, по думите им, безотговорното поведение на тълпи от хора, които са пренебрегнали насоките на здравните власти за коронавируса и са претоварили местните служби.

Това изявление беше направено, след като огромен брой посетители се възползваха от топлото време и предизвикаха задръствания по пътищата с прояви на антисоциално поведение и сбивания между хора в нетрезво състояние.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?