Полицаи от Козлодуй блъснали елен, одрали го в тоалетната на РПУ-то и го изяли на банкет

Полицаи от Козлодуй блъснали елен, одрали го в тоалетната на РПУ-то и го изяли на банкет

Полицаи от Козлодуй са блъснали елен, качили раненото животно в колата и го закарали в местното РПУ. След това по нареждане на началник го заклали в тоалетната на управлението. Накрая еленът бил изяден на банкет за "началници на вилата на МВР Враца". Това съобщава уволненият полицай от Враца Цветан Благоев в своя профил във Фейсбук.

Постингът на полицая и снимките можете да видите тук, но ви предупреждаваме, че гледката е отвратителна. Случаят е от 2014 година.

По случая е имало проверка на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, която е изпратила сигнал до прокуратурата в Козлодуй, съобщава сайтът "Офнюз". Сигналът е подаден също от Цветан Благоев. В отговор от 22 август от МВР отговарят на Благоев, че изнесените от него данни се потвърждават, без това, че месото било изядено по време на банкета.

"При проверка се потвърждават данните за неправомерни действия на служители от РУ - АЕЦ "Козлодуй" при ОДМВР-Враца в частта им относно прикриване на произшествие за възникнало ПТП със служебен автомобил, при което е блъснато диво животно", се посочва в отговора на "Вътрешна сигурност", цитирано от "Офнюз".

Случаят е бил потулен от бившото ръководство на полицията във Враца. По това време тя е ръководена от Иво Манчев. Сега проверката на МВР установила, че има извършено престъпление от общ характер и случаят е изпратен на прокуратурата. Виновните служители вече не работят в полицията.

На 10 август директорът на Областната дирекция на МВР във Враца Димитър Газибарски бе отстранен от поста. Това се случва само ден след решението на Газибарски да уволни полицай Цветан Благоев, който разпространи записа с циничното поведение на шефа на физическата охрана в АЕЦ "Козлодуй" Пешко Караджов.

Целият скандал във Враца и Козлодуй започна от запис на поведението на Пешко Караджов. Дългогодишният началник на отдел ”Физическа защита“ в АЕЦ "Козлодуй" бе уволнен от ядрената централа, заради уронване на престижа ѝ.

Публичната част от историята започна през юли. Тогава полицай Цветан Благоев публикува запис на възмутителното отношение на Пешко Караджов към полицай, който пише акт на негов приятел, шофирал пиян. Действието на записа се развива през февруари в полицейското управление в Козлодуй. Самият Караджов говори видимо афектиран и вероятно – също след употреба на алкохол. Чуват се реплики като: ”Утре ще те увòлна, щото си педе**с голем!“.

След като медиите разпространиха записа, прокуратурата отново започна проверка, въпреки че една проверка вече бе прекратена без последствия. Според първата проверка арогантното поведение на Пешко Караджов е било проявено в твърде късен час и не е скандализирало много хора, а само полицаите в управлението. Тогава на Пешко Караджов му се е разминало.

Интересен детайл е, че след това съпругата и синът на ръководителя на Областната дирекция на МВР са получили работа в атомната централа.

Заради скандала бе махнат и началникът на Районното управление в АЕЦ "Козлодуй" Аспарух Максимов.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?