Полицай от Русе се самоуби заради уволнение

23-годишният полицай Николай Емануилов от Русе загина, след като скочи от шестия етаж на жилищния си блок заради заповед за уволнение, предадоха информационните агенции.

Полицаят предприел фаталната стъпка, когато в жилището му пристигнали негови колеги да му връчат заповедта. Той е бил откаран в болницата с множество наранявания, където починал.

Конкретната причина за трагедията е пътен инцидент с полицая, който станал предната нощ. Малко преди 01.00 часа днес той катастрофирал с колата си, след като не пропуснал движещ се с предимство лек автомобил. При удара нямало пострадали, а само материални щети. При теста за алкохол обаче се оказало, че и двамата водачи са употребили алкохол.

Полицаят е имал 0.62 промила, а другият шофьор - 1.16 промила. И на двамата били съставени актове, като са били изпратени за кръвна проба в болницата. Впоследствие е станало ясно, че кръв е била дадена от друг човек от името на полицая.

В резултат от катастрофата и подменената кръвна проба ръководството на дирекцията на МВР в Русе е образувало дисциплинарно производство срещу Николай Емануилов и той е бил отстранен от длъжност.

Преди това служителят на реда е имал други две провинения, което довело и до заповед за дисциплинарно уволнение.

Когато видял колегите си да идват в дома му със заповедта, младият мъж предприел отчаяната стъпка да посегне на живота си.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?