Полицаи пребиха до смърт крадец на коне в Калифорния

Конекрадец в Калифорния бе пребит до смърт от заловилите го 11 полицаи, съобщават медиите в САЩ. Джаред Пусък е откраднал кон и полицията започнала преследване на престъпника. Внезапно конят хвърлил ездача си. Щом виял, че няма да избяга, конекрадецът легнал на земята и разперил ръце в знак, че се предава. Въпреки това обаче полицаите се нахвърлили върху него и го пребили.

Видео от саморазправата беше качено и в интернет. Кадрите са заснети от хеликоптер на местен тв канал. 30-годишният Пусък е бит първо от двама, после от трима, докато накрая му се нахвърлили всичките 11 полицаи. Всеки от тях ритал и налагал с юмруци мъжа.

"Кадрите предизвикват сериозно безпокойство. Обещавам, че виновните ще получат заслужено наказание. В момента тече вътрешно разследване на инцидента", заяви Джон Макмън, шериф на окръг Сан Бернардино.

В свое оправдание полицаите твърдят, че се наложило да употребят физическа сила, за да неутрализират Пусък, понеже "електрошоковата палка отказала".

"Гледах видеото и плачех. Тези зверове изпитваха очевидно удоволствие, докато пребиваха момчето ми. Той лежеше и не мърдаше, а те продължаваха и продължаваха да го бият. Ще си търсим правата в съда. Те всички ще си платят. Тежко и горко на тази страна, ако това са нейните полицаи!", каза пред медиите Ан Клеменсън, която е майка на убития.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?