Полицай превозва 100 кг амфетамин

Полицай, превозвал 100 килограма амфетамин – субстанция, е задържан при операция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”. Тридесет и две годишният Т.Д. бил служител на  Областната дирекция "Полиция"-Пловдив, сектор „Престъпления по пътищата”. Често се случва служители на МВР да бъдат използвани за транспортиране на наркотици в страната, тъй като се разчита, че те няма да бъдат спирани за проверка.Това е втори такъв случай за последните няколко години, заяви във вторник зам.-директорът на ГДБОП Калин Михов.

Предполага се, че задържаното количество е пътувало към София, от където да поеме към Турция. Там трябвало да се таблетира. Количеството могат да се произведат около 16 милиона таблетки. На българският пазар дрогата можела да се продаде за 320 хил. долара, а в арабските страни – около 320 млн. долара.

Дрогата е натоварена в Батак в дома на втория задържан по случая - С.С. (35 г.) Той няма криминални прояви, но е един от лидерите на организираната престъпна група, която се е занимавала с преработката на амфетамините, добавят антимафиотите.

Служителят на реда, превозвал наркотикаq е задържан преди ден на бензиностанция ”Петрол” края София. Той има пряко отношение към транспортирането на наркотични вещества, но управляваният от него автомобил, не е негова собственост. Към момента няма данни за участие на други служители на МВР, заключват от ГДБОП

Споделяне

Още по темата

Още от България