Полицаи разбиха и нахлуха погрешка в дома на 90-годишен в Оряхово

Полицаи са нахлули погрешка в къщата на 90-годишен пенсионер и съпругата му при специализирана операция в Оряхово рано сутринта във вторник.

При акцията униформените счупили вратите и прозорците на жилището на улица "Левски" № 21. След като разбрали, че са сбъркали адреса, те се извинили.

Минути след пет часа сутринта Йорданка Торбова била събудена от съпруга си, след като пред къщата на семейството започнала полицейска акция. Униформените, за които жената предполага, че са от жандармерията, нахлули в дома им, чупейки прозорци и врати.

"Идват и разбиват вратите, външната врата, айде тя е заключена, обаче на кухнята е отключена и нея разбиват. След това отиват на горния етаж и понеже там загражденията са с ПВЦ, махат стъклото и влизат вътре. Има стая, която е заключена, разбиват и нея. После разбрахме, че съседният блок също е 21. Отиват там и го откриват този, който търсят", разказа жената пред БНР.

След като разбрали, че са сбъркали адреса, полицаите се извинили на семейството пенсионери и отишли да задържат търсения човек, който живее на същата улица.

Пред БНР възрастната жена попита кой ще плати щетите след акцията на МВР в дома.

"Аз им казах, може ли такова нещо! Сега ние как ще живееме. Нощеска да бъде отворено, айде има остъкление тука, ще заключиме тази врата. Ама не е приятно това нещо", каза жената.

Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов е разпоредил проверка по случая. На място е директорът на полицията във Враца, който обеща да бъдат възстановени щетите на семейството.

Споделяне

Още по темата

Още от България