Полицай шамаросва и заплашва с убийство арестант

Полицай шамаросва и заплашва с убийство арестант

Униформен служител на МВР бие и заплашва с убийство 22-годишен арестуван мъж. Сцената на полицейско насилие е заснета и пусната в сайта за видеосподеляне vbox7.bg. В краткото описание към клипа пише, че потърпевшият мъж е от Долни Дъбник, а това "не е първото, но се надяваме да е последно провинение на униформения".

"Ша та смажа, ша та смажа да знаеш, ша ти побъркам живота", крещи бесният полицай, докато налага арестанта по главата. "Ти познаваш ли ме кой съм аз, ша ти побъркам живота, бе, недоносеник", продължава да "респектира" униформеният, за когото няма данни дали е участвал в протестите за по-големи заплати или за увеличаване на наказанията за посегателство срещу полицаи.

Раздаващият правосъдие полицай казва на задържания, че "главата му е празна" и "да са види майка ти какъв боклук е родила". "Ша та убия бе", продължава полицаят.

Сцената се разиграва пред няколко човека, един от които също е полицай, но вместо да усмири колегата си, съветва арестанта да мълчи.

От полицията в Плевен заявиха пред Mediapool, че по случая е назначена проверка, която трябва да приключи в едномесечен срок. Засега от Районното управление в Долни Дъбник отказват коментар, тъй като началникът едва се е върнал от отпуск и още не се е запознал със случая.

Това, което разбрах от колеги е, че полицай е упражнил насилие над задържано лице. Всички обстоятелства се проверяват, ще бъдем безкомпромисни, коментира пред репортери вътрешният министър Цветан Цветанов.

Сцената е заснета в събота. Тогава жена съобщила в полицията за някакъв инцидент, който не се уточнява, и подала жалба. Полицаите отишли на посоченото от жената място и прибрали четирима видимо пияни мъже. Няколко часа след това обаче жената оттеглила жалбата си с обяснението, че е обезщетена с 300 лева.

В крайна сметка случаят е можело да бъде решен мирно и тихо, но е допълнително "усложнен" от полицейските шамари.

Още от България

Кой печели предизборно от поредната драма около Изборния кодекс?