Полицай уби млада жена в Ловеч

Полицай уби млада жена в Ловеч

Двайсет и пет годишна жена беше убита рано тази сутрин пред дискотека "Илит" в Ловеч. За убийството е задържан 33-годишен полицай. Мъжът работи в системата на МВР от 11 години. Досега не е имал провинения. Във връзка със случая в Ловеч пристигнаха експерти от Института по психология на МВР.

Младата жена е била простреляна фатално в 5:05 часа пред дискотека "Илит "от Иво Маринов, служител в Районното управление на полицията в Ловеч. 33-годишният охранител е стрелял със служебния си пистолет. Тя е излязла от нощния клуб заедно с приятел и приятелка. Тръгнали към колата и куршумите я покосили, когато седнала на предната седалка до шофьора. Маринов познавал девойката от около година и половина.

"От досега събраната информация става въпрос за близки отношения, приятелски отношения, кореспонденция по фейсбук, мобилни телефони, SMS. Имали са някои срещи, настъпило е разминаване и явно превъзбуден от това нещо, поне това сме събрали като информация, полицаят е извършил това тежко престъпление", посочи комисар Георги Иванов, директор на Областната дирекция на МВР-Ловеч, цитиран от БНТ.

Според разследващите, момичето е блокирало профила на Иво Маринов в социалната мрежа "Фейсбук". Работи се по версията, че така най-вероятно е направило опит да прекрати отношенията им и това е довело до нещастната развръзка. Полицаят не е оказал съпротива при задържането. По информация на БГНЕС убиецът е направил пълни самопризнания. Повдигнато му е обвинение и 72-часова мярка за неотклонение "задържане под стража".

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?