Полицай уволнен заради лихварство

Старши сержант Николай Х. К. от Сливен е уволнен дисциплинарно със заповед на директора на РДВР полк. Христо Григоров заради образуваното срещу него следствено дело за престъпление по служба. Полицаят се занимавал с лихварство.

По сигнал в дома на старши сержанта е било извършено претърсване и там е открит склад с много вещи, предимно битова техника, както и четири автомобила, които той държал като залог срещу отпуснати заеми, съобщи окръжният военен прокурор полк. Пейчо Хитов, цитиран от БТА. Според полк. Хитов по предварителна информация полицаят от около година е държал на практика незаконна заложна къща, като е обслужил около стотина клиенти, предимно роми. Размерът на заема и лихвата определял според клиента.

В дома на сержанта са открити и множество боеприпаси от различен калибър и други веществени доказателства за незаконната му дейност. Срещу него е образувано следствено дело по чл. 387 от НК - за злоупотреба със служебно положение с цел имотна облага.

Сержантът е служител в сектор "Охранителна полиция" и работи в полицията от 11 години. За дисциплинарни нарушения е понижаван в чин, уточниха от РДВР.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: