Полицаи в Стара Загора са заснети как удрят в корема проснат на земята мъж

Полицаи в Стара Загора са заснети как удрят в корема проснат на земята мъж

Граждани са заснели видео, на което се вижда как полицай удря няколко пъти с юмрук в корема проснат на земята мъж в Стара Загора. Видеото първоначално се е появило във фейсбук-групата "Истината за Стара Загора", но по-късно било изтрито. В момента видеото може да се намери в българския сайт за видеклипове vbox7.

МВР съобщава, че става дума за арест на криминално проявен мъж, който е започнал разправия с полицаите, докато те му пишели акт за неправилно паркиране. Арестуваният е бил собственик на BMW X6, което било спряно неправилно пред хотел "Верея".

Той се е опитал да попречи на полицаите да си изпълнят задълженията. Когато се опитали да му сложат белезници, той ударил единия служител с глава.

"Предприети са действия по задържане на лицето, при което същото е оказало съпротива. Това е наложило употреба на сила и помощни средства от страна на служителите. При опит да му бъдат поставени белезници, лицето удря с глава единия от полицейските служители, който получава разкъсно-контузна рана в областта на дясната вежда", гласи съобщението на полицията.

После се оказало, че въпросният арестуван е обявен за общодържавно издирване. Проверка с дрегер пък показала, че е бил добре почерпен – 1.33 промила. Той е задържан за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство заради удара с глава срещу полицая. От МВР в Стара Загора извършват и проверка на законосъобразността на действията на полицейските служители по задържане на лицето".

Споделяне

Още от България