Полицаи във Варна са проверявани заради пиянска агресия

Полицаи във Варна са проверявани заради пиянска агресия

Полицаи от Варна ще бъдат подложени на вътрешна проверка заради агресивно поведение в пияно състояние. Заповедта е на министър Цветлин Йовчев, съобщи Областната дирекция на МВР в града, цитирана от бТВ.

Причината е, че в 22:40 часа в събота вечерта е получен сигнал, че пияни мъже се представят за полицаи и нарушават обществения ред. На място е изпратен патрул, който установява, че наистина става дума за полицаи.

В нарушаването на обществения ред са участвали двама служители на МВР, които не са били на работа, един военнослужещ и още един мъж.

От тях са се оплакали три момичета, които са заявили, че полицаите са се държали грубо под предлог, че искат да ги проверят за употреба на наркотици. Според близки на момичетата, които пристигнали на мястото на инцидента, служителите лъхали на алкохол и се държали агресивно.

Четиримата мъже са отведени във Второ Районно управление „Полиция”-Варна, където били изпробвани с тест с дрегер, който отчел 1.76 промила алкохол в дъха на единия полицай и 1,2 промила алкохол в дъха на другия полицай.

По случая прокуратурата е образувала досъдебно производство.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?