Полицай загина при престрелка в София

Сержантът от 6-то РПУ Кирил Живков загина тази нощ в София, при престрелка в букмейкърски пункт на "Еврофутбол" в столичния квартал "Княжево". Убит е и Асен Младенов - Шаки, заподозрян за разстрела на Филип Найденов - Фатик през август м.г. Трима от обкръжението на Шаки са ранени, без опасност за живота.

Според официалната информация на МВР, сержантът е загинал случайно и няма връзка с крими групата, обект на покушението.

Полицаят, баща на тригодишно момченце, е бил на нощно дежурство в полицейския участък в Княжево, извършвал е проверка в района чакал автопатрул, с който е трябвало да продължи службата до сутринта. Малко след полунощ в сряда той влязъл в букмейкърския пункт, за да провери фиша си. Там били Асен Младенов - Шаки и още двама от обкръжението му.

В този момент в пункта нахлули двама маскирани мъже и започнали да стрелят. Те убили на място полицая и ранили тежко Шаки, който по-късно починал във военна болница. Убитият има осем полицейски регистрации - за убийство, отвличане, побой, противозаконно отнемане на автомобил, кражби.

Собственикът на пункта Евтим З. и двамата гардове на Шаки били ранени и откарани в Пирогов. И тримата са криминално проявени, съобщи МВР.

Двама от тях са с наранявания по крайниците, третият е ранен в областта на гръдния кош. Никой от тримата не е с опасност за живота, съобщи директорът на института за спешна медицинска помощ д-р Спас Спасков.

Полицията предполага, че убийците са избягали с "Ауди А6", което е намерено подпалено в кв. "Горна баня", в близост до мястото на инцидента. В колата са открити два пистолета и автомат.

Асен Младенов - Шаки и негови приближени са заподозрени за убийството на оръжейния търговец Филип Найденов - Фатик , който бе прострелян на 19 август 2003 г. на кръстовището на бул. "България" и "Гоце Делчев" в София. Десетина дни по-късно полицията задържа Шаки, Йоско Йосифов, братята Стефан и Даниел Георгиеви и Ивайло Симеонов. При обиска бяха открити автоматично оръжие, боеприпаси, бронежилетки. Поради липса на доказателства за връзка с покушението срещу Фатик четирима бяха пуснати, а в ареста остана единствено Йоско Йосифов, който е ползвал джипа, в който е открит автомата, с който е извършено убийството на Фатик. Йосифов е обвинен в организиране на престъпна група и притежание на оръжие.

През март т.г. делото за убийството за Фатик е прекратено, тъй като не съществуват улики, които да доведат до поръчителя и извършителя на екзекуцията.

Хора от обкръжението на Шаки - Даниел Георгиев и Борис Арсов, са обвинени за отвличането на бизнесмена Стефко Колев, шеф на фирма "Руен" АД, близо до дома му в столичния квартал "Княжево" на 20 септември 2001 г. В момента по делото е обвиняем само Даниел Георгиев, тъй като Борис Арсов бе убит в края на миналата година.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?