Полицаите - "наркобосове" остават за постоянно зад решетките

Софийският апелативен съд (САС) остави за постоянно зад решетките столичните полицаи Божидар Милев и Николай Апостолов, задържани преди десет дни при операция на "Вътрешна сигурност" в МВР. Втората инстанция потвърди мотивите на първата, приемайки, че срещу тях са събрани достатъчно уличаващи данни, както и че в случая е налице опасност заподозрените да извършат престъпление, ако са на свобода.

След задържането на двамата разследващите обявиха, че униформените реално са участвали в наркобизнеса в София, за което свидетелства студентът Кирил Тодоров. Първоначално той бил изнудван от Милев да продава наркотици в "Студентски град", а след това бил свързан от него с Апостолов, който му предложил полицейски чадър и в центъра, като искал свидетелят да осигури и студентка, за да проституира и да му се отчита.

Според показанията на Тодоров схемата била замислена от Милев, който гарантирал, че ще му осигурява протекция в района на Седмо РПУ, когато е на смяна. Дори му предложил да го ескортира с патрулката си, но дилърът отказал, за да не се плашат клиентите му. После се включил и Апостолов с офертата, че има собствен "готвач", който осигурява пико (метамфетамини).

При ареста на двамата полицаи с амбиции в ъндърграунда у Милев са открити 6 белязани предварително банкноти по 50 лева, а у Апостолов – 4.5 грама пико, за което Тодоров му платил белязани 270 лв. Вторият е обвинен и за това, че на 14 март е придобил с цел разпространение 1 грам марихуана и 0.5 грама пико, които предал на свидетеля Тодоров.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?