Полицаите черпят заподозрения "една пържола" и той си признава всичко

Синът на убития в Ботунец преди три дни бизнесмен Никола Грозданов (Кольо Македонеца) е признал, че стои зад убийството на баща си. Живко Грозданов направил самопризнанията след любезно поднесена му пържола от разследващите полицаи. Това стана ясно в сряда от думите на шефа на СДВР Валентин Йорданов. Видът и начинът на приготвянето на пържолата обаче останаха тайна.

"Когато колегите започват да разговарят с него, задават му въпроса: "Ти ли уби баща си?". На този въпрос отговора е: "Ако ми дадете една пържола, ще ви отговоря". Колегите, какво да правят сега, вземат му една пържола, нали трябва да говори човекът, и той казва: "Аз го убих, аз съм виновен", разказа Йорданов, без да влага никакво чувство за хумор.

"Това, което е направило впечатление на колегите, e, че когато са провеждани разговори, той (Живко Грозданов - бел. ред.) даже не е попитал къде е майка му, яла ли е и на нея дали ще поръча пържола. В същото време въпросната жена беше пак няколко часа при нас – също не беше яла", добавиха полицаите, за да покажат "за какъв тип човек говорим".

В крайна сметка се оказва, че Живко Грозданов е поръчал на свой приятел да убие баща му. За целта извършителят трябвало да получи 10 000 лева. Мотивът на сина бил, че баща му не му давал толкова пари, колкото му е искал.

Живко поръчал убийството на баща си и обещал на приятеля си да му осигури достъп до жилището. Така в събота вечерта, когато Македонеца се прибирал около 19 часа, убиецът вече бил в дома му и го чакал. Нападнал го с нож, който все още не е намерен. При схватката изпълнителят на мократа поръчка също получил наранявания, но далеч по-леки.

Майката на Живко и съпруга на жертвата също подозирала, че синът ѝ може да стои зад убийството, тъй като разприте в семейството били чести.

По-рано в в сряда министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че за убийството на Никола Грозданов е задържан и втори човек.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?