Полицаите отново са в стачна готовност

Синдикатите в сектора ще се срещнат днес с представители на силовото ведомство

Сн.Архив

Полицаите отново са в стачна готовностзаради новия проект за промени в Закона за МВР, който според тях им орязва социалните придобивки.

По този повод синдикатите в сектора ще имат среща с представители на силовото ведомстводнес. Дали ще се стигне до протести ще стане ясно след срещата.

Редица протести на служители на реда бяха организирани в началото на ноември миналата годинасрещу текстове в проектобюджета за 2016 г. Те предвиждаха при пенсиониране полицаитеда неполучават по 20 заплати, а до 10, както и спирането на допълнителните възнаграждения за прослужено време. След пет дни на протести и блокирани улици в столицата и в цялата странаправителството оттегли предлаганите промени.

"Предложенията за законодателни промени, касаещи социалния пакет на служителите в МВР ще се осъществят след обсъждане със синдикатите, което ще започне в началото на следващата седмица. Същият подход ще бъде приложен и за останалите структури в сектор "Сигурност", обяви тогава вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

"В Народното събрание е внесен законопроект за промени в Закона за МВР, а в него могат да се включат и определени текстове, след разговори със синдикатите, които да покажат начало на реформата в МВР", обясни Менда Стоянова.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?