Полицаите първи скочиха срещу идеята държавните служители да си плащат сами осигуровките

Полицаите, представлявани от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), станаха първите държавни служители, които се обявиха против предложението на правителството държавните служители да плащат сами осигуровките си, вместо държавата.

Синдикатът обяви в неделя, че това предложение звучи меко казано, цинично.

"Вярно е, че като държавни служители в МВР сме освободени от задължението да плащаме осигуровки - вместо нас го прави държавата. Срещу освобождаването от това задължение обаче ние сме лишени от ред права, на които се радват останалите граждани на България", посочват от полицейския синдикат.

В изявлението си те отбелязват, че едва ли има служител на МВР, който да има нещо против да се изравнят задълженията им с тези на останалите български граждани, но само при условие че се изравнят и техните права.

Ако до 20 март не получим някакъв отговор на този въпрос (както не получихме досега и на доста други), какво ни остава, освен да заявим на висок глас, че ще се борим за малкото останали ни права докрай, заявяват от синдиката, който периодично плаши с протести заради ниските заплати и лошите материални условия на труд в системата на МВР.

Споделяне

Още по темата

Още от България