Полицаите са против намаляването на платения отпуск

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обяви, че не приема последното изказване на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков за орязване на платения отпуск на служителите в министерството.

"Заявяваме, че няма да допуснем и ще се борим с всички възможни средства срещу това управленско безумие", се посочва в позиция на синдиката.

Според полицаите е недопустимо да се вземат решения, които засягат професионалните права на служителите в МВР, без участието на най-голямата синдикална организация в МВР.

 "Министър Дянков прави нов опит да се подиграе с неуморния денонощен труд на служителите на МВР. Ние все още чакаме отговор на писмата ни с искане за среща с него, преди поредната му медийна изява с нови, неаргументирани идеи", се казва още в позицията.

Правителството реши да намали от 12 на 5 дни допълнителния отпуск, който се полага на държавните служители за ненормирано работно време.

Промяната традиционно пропуска силовите ведомства. В Министерството на отбраната чиновниците имали сключен колективен трудов договор, който трябва да са се промени, преди да се пристъпи към евентуална промяна в срока на отпуските.

Нов момент обаче е, че вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов този път е изразил готовност за въвеждане на ограниченията.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?