Въпреки уверенията на главния секретар на МВР

Полицаите, задържани за побой, всъщност няма да бъдат обвинени в нищо

Светлозар Лазаров. Сн.: БГНЕС

Тази нощ са арестувани полицаи, които са пребили жестоко мъж по лични причини. Пребитият не е в добро състояние, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ в четвъртък сутринта.

Той съобщи за трима задържани полицаи, но по-късно от пресцентъра на МВР уточниха, че са двама от Първо РПУ в София.

Третият им колега, който по принцип излизал с автопатрула, снощи останал в сградата на управлението.

По-късно през деня обаче от пресцентъра на МВР направиха ново уточнение, от което стана ясно, че всъщност двамата служители на реда нямало да бъдат подведени под отговорност, тъй като "по настояване на пострадалия, той се отрича от първоначалните си показания и не посочва конкретно лице-извършител на побоя".

Според първоначално изнесената от Лазаров информация инцидентът е станал около 1.30 часа тази нощ. Двамата полицаи пресрещнали 54-годишен мъж в района на ж.к. "Свобода" и му нанесли побой. Пострадалият е настанен в тежко състояние в болница.

"Когато има неправомерни действия от страна на полицейски служители, вземаме мерки - арест и на прокурор", каза  главният секретар на МВР, след което се оказа, че прокурор изобщо няма да се ангажира със случая.

Той уточни, че става въпрос за уреждане на лични взаимоотношения между родителите на единия полицай и пребития. Случаят дори беше даден от главния секретар като пример за приципността на полицията към служителите, превишили правата си.

По думите му МВР проверява изнесени в медиите данни за не дотам премерени действия на полицаи по време на протестите. Загражденията около Народното събрание "ще останат докато оперативната обстановка го налага", каза още главният секретар на МВР.

Споделяне

Още от България