Полицаят Шоколаров едновременно е видял как 7 души безчинстват на различни места

Полицаят Шоколаров едновременно е видял как 7 души безчинстват на различни места

Софийският градски съд (СГС) пусна на свобода всички задържани в ареста по време на големите протести от 2 септември. На онези, които бяха с наложени парични гаранции, мерките бяха смекчени.

В събота Софийският районен съд разгледа искания за постоянното задържане на 23-ма души, които бяха арестувани по време на протеста от втори септември и сблъсъците с полицията.

От тях съдът остави в ареста само двама души, припомня "Дневник". На 15 души бяха наложени парични гаранции между 300 и 600 лева, а шестима бяха освободени.

Софийският градски съд без колебания освободи двамата задържани в ареста, като отхвърли показанията на полицай Христо Шoĸoлapoв, който е бил свидетел по няколко мерки срещу протестиращи. Магистратите са установили, че полицаят е видял ceдeм граждани по едно и също време да безчинстват на различни места из града.

Съдът пусна задържания протестиращ Александър Иванов с аргумента, че не може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъпление. Разследващите не са предоставили изследвани натривки от ръцете на протестиращите за използване на пиротехнически средства. Няма видеозаписи, нито посочени пострадали лица.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?