Полицейска акция разкри социално слаби с луксозни имоти и коли

Полицейска акция разкри социално слаби с луксозни имоти и коли

Луксозни коли и имоти, които не съответстват на социалния статус на собствениците си, е разкрила полицейска акция, състояла се в четвъртък кварталите "Гарата” и "Калтинец" на Горна Оряховица, съобщиха от МВР.

Мащабната проверка е била за нарушения при гражданската регистрация, за незаконно строителство и установяване на собственост, която се разминава със социалното положение на притежателите си.

Инспектирани са били седем адреса, при част от които било установено, че нямат документи за каквато и да било строителна дейност, а в други документацията не отговаряла на построеното.

В част от дворовете на имотите са били открити паркирани луксозни автомобили "Ауди", БМВ и "Мерцедес", които собствениците им не биха могли да си позволят, ако декларираните от тях приходи бяха верни.

В хода на операцията са проверени 41 души и още 30 автомобила. Съставени са три акта по Закона за гражданската регистрация, един по Закона за движение по пътищата и четири глоби по фиш.

Продължават действията по доказване на евентуална съпричастност на живущите на проверените адреси към престъпления, извършени по отношение на финансовата, данъчната и осигурителната системи.

От полицията припомнят, че в края на май и началото на юни тази година бяха задържани четири групи телефонни измамници, действали на територията на Велико Търново, Полски Тръмбеш, Павликени и Горна Оряховица. Отмъкнатата от потърпевшите сума възлизаше на около 9 000 лв.

Подобни полицейски операции предстои да бъдат проведени и на територията на други общини в област Велико Търново, посочват от МВР.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?