Полицейска операция срещу българи в Брюксел

Полицейска операция срещу българи в Брюксел

Полицията в Брюксел е извършила целенасочена операция срещу българитази седмица, съобщават местните медии, предаде БТА. 

Акцията е била съсредоточена в района на площад в широкия център на града, където паркират множество автомобили с българска регистрация. 

Отбелязва се, че площадът се превръща в гето, а най-често българските автомобили са в нарушение, тъй като за тях не са платени съответните застраховки и разрешителни. При операцията собствениците на автомобилите са били глобени с общо около 25 хил. евро. 

За целта от България е бил командирован полицай, който да съдейства на своите белгийски колеги. 

При проверките на документите за самоличност, българските граждани показвали лични карти или паспорти, които изглежда са били редовни. 

Проверяваните обяснявали, че са в Белгия за туризъм, т. е. имат правото на безусловен престой в продължение на три месеца. 

Провереният район е известен на местната полиция с това, че от там се извършва редовно незаконен превоз на хора и стоки от и до България, както и към незаконни строежи, където се работи "на черно", се отбелязва в информациите. 

Полицията е целяла да пресече случаите, в които българските граждани, живеещи постоянно в Белгия, продължават да управляват автомобилите си, без да сменят регистрацията им, защото така избягват задължителните технически прегледи и застраховки, както и съответните митнически такси. 

Очаква се подобни операции да зачестят, се посочва в информациите. 

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?