Полицейска закрила за 11 германски депутати заради признаването на арменски геноцид

Полицейска закрила за 11 германски депутати заради признаването на арменски геноцид

Единадесет германски депутати от турски произход са били поставени под полицейска закрила, защото са получили смъртни заплахи след гласуването в Бундестага по въпроса за масовото избиване на арменци в Турция миналия век, съобщи неделното издание на вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитирано от ДПА и БТА.

Политиците, които са от различни партии, бяха сред огромното мнозинство в Бундестага, гласувало на 2 юни резолюция, признаваща масовото избиване на арменци за геноцид.

На провела се снощи среща, в която са участвали представители на берлинската и федералната полиция, е било решено депутатите да бъдат поставени под засилена полицейска охрана, пише "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Говорител на полицията отказа да даде подробности за заплахите.

"Заплахите срещу депутати от турски произход са неприемливи", заяви германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер, цитиран от вестника. "Ще бъдат взети съответните мерки за сигурност", заяви той.

Един от 11-те е лидерът на партията на Зелените Джем Йоздемир, германец от турски произход, който предложи резолюцията за арменския геноцид. Той бе и първият, на когото бе засилена полицейската охрана този месец след получени смъртни заплахи.

Споделяне

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?