Полицейска заплата от 4000 лв. поиска шефът на ДНСП

За да отговаря заплатата на полицейския служител на работата му и за да се приравни до европейските стандарти, нейният размер трябва да е не по-малко от 4 хиляди лева. Това заяви в предаването "12+5" на БНР генерал Илия Илиев, директор на ДНСП, по повод връчването на отличието Полицай на годината. Номинирането и награждаването на полицай на годината, както и раздаването на предметни и парични награди, е добре за полицейските структури, защото всеки трябва да бъде оценен в края на годината.

По думите на генерал Илия Илиев с високите заплати на полицейските служители ще може да се противодейства на корупцията и полицаят ще е още по-мотивиран да работи. "Парите са си стимул и мотивация за постигане на резултати", заяви директорът на ДНСП.

За да бъде ефективна борбата с корупцията в системата на МВР, е много важно българското общество да се отпусне и да казва нещата така, както са. Не бива да има страх да бъде подаден сигнал за корупция, защото полицията не е репресивният апарат от преди години, тя е в услуга на хората, допълни генерал Илиев.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?